Pompierii din Australia sunt epuizați și cer demisia premierului: „Știai că se va întâmpla așa ceva, ai fost total ignorant”

Incendiile uriașe din Australia continuă să facă ravagii, iar ploile din ultimele 24 de ore sunt prea mici pentru a stinge flăcările. Pompierii cer demisia premierului și...

Incendiile uriașe din Australia continuă să facă ravagii, iar ploile din ultimele 24 de ore sunt prea mici pentru a stinge flăcările. Pompierii cer demisia premierului și acuză Guvernul că nu a avut, din septembrie și până acum, nicio strategie coerentă pentru a pune capăt dezastrului, transmite Digi24.

„Voi, cei de la presă, spuneţi-i premierului, din partea celor din Nellingen, să se ducă dracu’”, spune un pompier nervos.

Mesajul pompierului australian furios a făcut înconjurul planetei şi arată cât de epuizați fizic și psihic sunt cei care îşi riscă viaţa în lupta cu focul. Aflaţi în permanenţă sub amenințarea flăcărilor, militarii se plâng că premierul ia decizii proaste şi că nu poate gestioneza situaţia disperată.

„Dă-ţi demisia acum! Nu meriţi să guvernezi, ştiai că se va întâmpla aşa ceva, ai fost total ignorant”, adaugă un pompier.

Incendiile de vegetație din Australia au luat 24 de vieți și au făcut scurm peste șase milioane de hectare de vegetație. Apostrofat de pompieri, premierul spune că face tot ce poate pentru a salva țara.

„Înţeleg că oamenii sunt supăraţi, au suferit pierderi mari. Asta se întâmplă în cazul dezastrelor naturale, iar noi rămânem concentraţi şi depunem toate eforturile pentru a pune la dispoziţie toate resursele”, spune Scott Morrison, premierul Australiei.

Mii de pompieri luptă în fiecare zi de luni întregi împotriva incendiilor care încă nu au fost puse sub control. Marea majoritate sunt voluntari neplătiți.

In this article

Join the Conversation