Un avion militar cu 15 oameni la bord s-a prăbușit în Rusia

Un avion militar rusesc de transport Il-76 s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament programat în regiunea Ivanovo, din Rusia. La bord se aflau 15 persoane, a...

Un avion militar rusesc de transport Il-76 s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament programat în regiunea Ivanovo, din Rusia. La bord se aflau 15 persoane, a precizat Ministerul rus al Apărării. Nicio persoană nu a supraviețuit.

„Pe 12 martie, în jurul orei 13:00, un avion militar de transport Il-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo în timpul decolării pentru un zbor programat. La bord se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri. Potrivit raportului de la fața locului, cauza dezastrului a fost incendiul unuia dintre motoare în timpul decolării aeronavei”, a transmis instituția.

O comisie a Comandamentului Principal al Forțelor Aerospațiale Ruse a zburat la aerodromul din Ivanovo pentru a stabili cauzele accidentului aviatic. Canalele Telegram au publicat o înregistrare video cu un avion militar al cărui motor era în flăcări.

Pe 24 ianuarie, un alt Il-76 s-a prăbușit în apropiere de Belgorod. Ministerul rus al Apărării a declarat că avionul a fost doborât de două rachete ucrainene de la un sistem antiaerian amplasat în regiunea Harkov. Autoritățile ruse au declarat că în urma incidentului au murit 65 de prizonieri de război ucraineni care urmau să fie schimbați.

In this article