Doi concubini reținuți pentru introducerea de droguri în Moldova din UE

Ofițerii Direcției investigații criminalitate transfrontalieră a Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță reținerea a doi concubini din Chișinău pentru complicitate la introducerea în Moldova a drogurilor din...

Ofițerii Direcției investigații criminalitate transfrontalieră a Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS anunță reținerea a doi concubini din Chișinău pentru complicitate la introducerea în Moldova a drogurilor din UE, estimate pe piața neagră la circa 600.000 lei.

Aceștia au vârsta de 22 de ani și sunt Chișinău, iar anterior au fost judecați pentru furt, însă fără executare reală a pedepsei. Acum, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar femeia – în arest la domiciliu, pentru același termen.

Rolul celor doi în schema infracțională ține de vânzarea drogurilor, introduse prin contrabandă în Moldova din Uniunea Europeană. Probele privind învinuirea acestora au fost consolidate ulterior percheziționării domiciliului lor, de unde a fost ridicată marijuana de calitate superioară de 30 mii lei, cântare, cartele bancare de pe care au fost efectuate tranzacții în interesul grupului criminal organizat mijloace bănești și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii.

Dosarul este o continuare a reținerii anunțate în ianuarie 2024 a unui tânăr de 19 ani, care continuă să fie investigat în stare de arest preventiv. Drogurile de tip hașiș, ecstasy, MDMA și LSD au fost introduse-în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, în interiorul unui colet neînsoțit. Potrivit declarațiilor, drogurilor urmau să fie puse în vânzare pe piața online din Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article