A dat foc la gunoi și a incendiat o pădure

Un fermier din raionul Strășeni a fost condamnat la pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 25.000 de lei, totodată fiind obligat să achite statului un prejudiciu...

Un fermier din raionul Strășeni a fost condamnat la pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 25.000 de lei, totodată fiind obligat să achite statului un prejudiciu de circa 730.000 de lei, după ce acum doi ani a incendiat din neatenție circa 12 hectare de pădure.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs pe 31 martie 2022, când bărbatul efectua lucrări agricole sezoniere la o plantație de viță de vie care îi aparține. După ce a curățat via, acesta a decis să dea foc la deșeuri, însă din cauza vântului puternic focul s-a răspândit și asupra unei păduri aflate în apropiere, transmite breakingnews.md cu referire la Deschide.md.

Conform raportului de expertiză, incendiul s-a răspândit pe o suprafață de 11,6 ha, fiind distruse peste 100.000 de arbori tineri de specia stejar, carpen și arțar – suma prejudiciului cauzat statului fiind de peste 727.000 de lei.

Fiind audiat, fermierul și-a recunoscut integral vina și s-a obligat să achite în rate, până în anul 2027, prejudiciul cauzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

In this article