Un actual și un fost viceguvernator al BNM, reținuți după descinderile de astăzi

În urma descinderilor de la BNM, trei persoane au fost reținute: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM. Aceștia sunt...

În urma descinderilor de la BNM, trei persoane au fost reținute: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM. Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari. Despre aceasta se anunță într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Tot în cadrul acestei cauze penale, astăzi, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu.

Procurorii anunță că măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

In this article