ULTIMA ORĂ! Delegația Ucrainei la APCE părăsește ședința în semn de protest

Anunțul a fost făcut de vice-președintele Parlamentului din Ucraina, Irina Gerașcenko. „Delegație Ucrainei își sistează activitatea în cadrul sesiunii APCE, mai puțin, dacă va fi vorba de acceptarea delegației...

Anunțul a fost făcut de vice-președintele Parlamentului din Ucraina, Irina Gerașcenko. „Delegație Ucrainei își sistează activitatea în cadrul sesiunii APCE, mai puțin, dacă va fi vorba de acceptarea delegației F. Ruse la ședințe” a declarat deputatul Borislav Bereza.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky este dezamăgit de decizia APCE prin care a fost restabilit dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei. Decizie care de altfel a fost susținută prin vot și de deputații moldoveni.

Zelensky mai spune că despre votul în APCE a discutat săptămâna trecută atât cu cancelarul german Angela Merkel dar și cu președintele Franței Emanuel Macron.

„Am spus atunci, revenirea Rusiei poate fi posibilă doar după ce Rusia va îndeplini cererile principaile ale APCE. Îmi pare rău că partenerii europeni nu ne-au auzit. Mulțumesc delegației ucrainene care a luptat până la final”, scrie Zelensky pe Facebook.

In this article


Join the Conversation