Ucrainenii au atacat un post de comandă rusesc în regiunea Herson

Cel puțin 70 de ofițeri ruși au fost răniți după un atac asupra unui post de comandă rusesc în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, conform forțelor armate ucrainene,...

Cel puțin 70 de ofițeri ruși au fost răniți după un atac asupra unui post de comandă rusesc în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, conform forțelor armate ucrainene, citate de DPA.

Nu se știe câți au fost omorâți, dar cel puțin 70 de ofițeri ruși au fost răniți după un atac al forțelor Kievului în timpul unei reuniuni în localitatea Zabarino din regiunea Herson, a anunțat duminică armata ucraineană, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

De la începutul invaziei, combatanții ucraineni au atacat în mod repetat centre și posturi de comandă rusești, localizându-le prin monitorizarea traficului radio sau a rețelei de telefonie mobilă.

Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși în astfel de atacuri. În urma atacului rusesc cu o zi în urmă asupra orașului Herson, centrul administrativ al regiunii cu același nume, bilanțul morților a crescut la 16, în timp ce alte 64 de persoane au fost rănite, indicase anterior șeful administrației militare ucrainene din regiune, iar sirenele de alarmă pentru atac aerian au răsunat și în ziua de Crăciun.

Printre morți figurează trei bărbați care curățau terenul de mine, a precizat Iaroslav Ianușevici pe Telegram. Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat orașul Herson, pe care Moscova îl capturase la scurt timp după începerea invaziei în țara vecină pe 24 februarie.

Ianușevici indicase sâmbătă un bilanț de zece morți și cel puțin 55 de răniți la Herson, de unde trupele ruse s-au retras la începutul lunii noiembrie.

Trupele ruse luptau duminică pentru preluarea controlului asupra orașului Bahmut, în estul Ucrainei, iar forțele Kievului au provocat “pierderi grele” invadatorilor, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de DPA. Cel puțin 50 de soldați ruși au fost uciși, iar alți 80 răniți doar de sâmbătă, a indicat Serhii Cerevatîi, purtător de cuvânt al Grupului Est al armatei ucrainene.

Aceste cifre nu au putut fi verificate în mod independent, indică DPA. Bahmut este considerat punct-cheie pe frontul din estul Ucrainei, întrucât orice progres aici ar permite trupelor ruse să avanseze în adâncimea liniilor ucrainene. Combatanții ucraineni au transformat orașul într-o fortăreață pentru a-l apăra.

Șeful administrației ucrainene din regiunea Luhansk, Serhii Haidai, a declarat că alături de trupele regulate ruse, mercenari din grupul Wagner și luptători ceceni trimiși de liderul republicii Ramzan Kadârov eșuaseră în atacurile lor asupra Bahmut.

„Vor să-i arate bunicului din buncăr (președintele Vladimir Putin) ce pot face”, a scris Haidai pe Telegram. “Dar până acum nu au făcut decât să piardă mii de soldați care vor rămâne acolo pentru totdeauna”, a adăugat el.

In this article