Peste 400 de străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 369.218 traversări pe parcursul săptămânii trecute, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr...

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 369.218 traversări pe parcursul săptămânii trecute, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 92 352 traversări.

Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România unde s-au înregistrat 57% din totalul de traversări, iar 27% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

În decursul săptămânii precedente, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 172 de evenimente cu documentarea a 181 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională:

– 59 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

– 56 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 59 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

– cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

În perioada respectivă, au fost întocmite 61 de procese verbale și 70 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 597.450 de lei și încasarea amenzilor de 139.725 de lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 443 de cetățeni străini, dar și 101 mijloace de transport.

Au fost declanșate 393 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 376 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

In this article