Ucraina în alertă: Infrastructura energetică grav afectată de bombardamente

Potrivit informațiilor preliminare, loviturile au fost efectuate asupra țintelor din regiunile Harkov, Vinița, Sumî, Lvov, Zaporojie, Krivoi Rog, Ivano-Frankivsk, și Dnepropetrovsk. Potrivit oficialilor militari, loviturile au fost efectuate...

Potrivit informațiilor preliminare, loviturile au fost efectuate asupra țintelor din regiunile Harkov, Vinița, Sumî, Lvov, Zaporojie, Krivoi Rog, Ivano-Frankivsk, și Dnepropetrovsk. Potrivit oficialilor militari, loviturile au fost efectuate cu drone, rachete Iskander, Kinjal și rachete X-101.

Ministrul ucrainean al Energiei, Gherman Galușcenko, a declarat că atacurile de astăzi asupra infrastructurii critice au fost cele mai mari din ultima perioadă asupra sectorului energetic al Ucrainei. Potrivit acestuia, în urma bombardamentelor au fost avariate instalațiile de generare, sistemele de transport și distribuție a energiei electrice din diferite zone. În țară au fost raportate mai multe întreruperi în furnizarea de energie electrică și internet.

La Harkov au fost raportate peste 15 lovituri. Acolo, uzina de inginerie de transport, care produce tancuri și vehicule de luptă de infanterie, a fost lovită. Au fost avariate și două centrale termice, în urma cărora regiunea a rămas fără curent și internet.

În urma unei serii de impacturi, Hidrocentrala Nipru, cunoscută și sub numele de Barajul Dnipro, din orașul Zaporojie, a fost grav avariată.

Un troleibuz a fost lovit și a luat foc când un proiectil rusesc a lovit barajul, a declarat Petro Andriuşcenko, consilier al primarului exilat din Mariupol. Civili se aflau în vehicul în timpul atacului, a spus oficialul, fără a preciza numărul victimelor.

De asemenea, potrivit corespondenților militari, au fost atacate mai multe hidrocentrale și termocentrale din orașele din centrul și vestul țării. În plus, au fost raportate lovituri pe aerodromurile Forțelor Armate ucrainene.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article