Fiind în stare de ebrietate la volan, și-a condus amicul de pahar la domiciliu, însă, din imprudență, neștiind că acesta a căzut la sol, l-a călcat cu automobilul. Inculpatul – condamnat la închisoare

Procuratura raionului Ungheni anunță despre condamnarea unei persoane într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare...

Procuratura raionului Ungheni anunță despre condamnarea unei persoane într-o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, comisă în stare de ebrietate (art. 264 alin.(4) din Codul penal) și părăsirea locului accidentului rutier (art.266 din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței din 19 martie 2024, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor nominalizate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 3 luni cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Ungheni, inculpatul, la 27 octombrie 2023, în jurul orelor 19:00 – 19:30, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a urcat la volanul automobilului de model „Volkswagen Sharan”, iar pe bancheta din spate, în calitate de pasager, l-a luat pe amicul său de pahar, care era, la fel, în stare de ebrietate avansată, pentru a-l duce acasă. S-au deplasat împreună pe o stradă din satul Cioropcani, r-nul Ungheni, unde, inculpatul a stopat automobilul în apropierea domiciliului pasagerului, care a coborât de pe bancheta din spate, din partea dreaptă. Inculpatul a plecat cu automobilul la un alt prieten din apropiere, dar după ce nu l-a găsit acasă, s-a întors pe același traseu. Ajungând lângă domiciliul pasagerului său pe care îl lăsase anterior acasă, din imprudență a traversat bărbatul, care se afla la sol, pe toată suprafața corpului, cauzându-i ultimului vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății, soldată cu decesul acestuia.

Ulterior, fără să solicite intervenţia ambulanţei, a poliţiei şi fără să acorde primul ajutor medical, admiţând cu bună-ştiinţă că, a comis un accident rutier, cu implicarea unei victime ce a suportat traumatisme, intenţionat a părăsit locul accidentului rutier.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunilor imputate. În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința este cu drept de apel.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article