Trei tineri din capitală, reținuți de poliție pentru furt de motorină

Doi tineri de 20 de ani și un minor de 17 ani, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de...

Doi tineri de 20 de ani și un minor de 17 ani, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chisinău, pentru comiterea a două furturi din com. Bubuieci și satul Bâc.

Pe parcursul lunii februarie, aceștia au sustras 390 de litri de motorină din rezervorul a două camioane. În primul caz polițiștii au fost alertați la data de 11 februarie, de către șoferul camionului de model ,,Scania”, care a comunicat că i-au fost sustrase 200 litri de motorină din rezervorul camionului. Victimei i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 3 260 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 14 februarie, în com. Bubuieci, când  indivizii au sustras 190 de litri de motorină din rezervorul camionului, în sumă de 3 097 lei.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, indivizii au fost localizați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Totodată în automobilul de model ,,Toyota” cu care se deplasau aceștia, în portbagaj au fost depistate mai multe recipiente în care se afla combustibilul sustras. Aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au sustras combustibilul cu scopul de a-l vinde și a obține un profit.

Actualmente ei sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau  închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article


Join the Conversation