Trei moldoveni, prinși cu acte false la ieșirea din țară

Trei moldoveni au depistați cu acte false la ieșire din țară. Aceștia s-au prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate de pasageri la curse ce se deplasau...

Trei moldoveni au depistați cu acte false la ieșire din țară. Aceștia s-au prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate de pasageri la curse ce se deplasau în Germania.

„În noaptea de ieri, 24 mai 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul au fost supuși controlului adițional cei trei conaționali, identificați ca locuitori ai raionului Comrat, de 20, 32 și respectiv 49 de ani.

În primul caz, s-au depistat un permis de conducere și o carte de identitate românești pe numele posesorului, cu semne vizibile de falsificare. Pentru aceste documente, conaționalul ar fi oferit 150 EUR.

Al doilea moldovean deținea asupra sa o carte de identitate bulgărească falsificată pe numele unei persoane străine. La audieri, bărbatul a precizat că documentul nu-i aparține și că a fost rugat să-l transmită unui conațional de-al său, aflat în Germania.

Încheie șirul ilegalităților un bărbat deținător al dublei cetățenii (MDA/BGR). Polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere pe numele său, pretins a fi emis de statul polonez, cu semne evidente de falsificare. În timpul audierilor, persoana a declarat că acum un an a frecventat cursurile de conducere în Polonia, unde și-a obținut documentul respectiv. Despre faptul că acesta este fals, nu cunoaște”, comunică Poliția de Frontieră.

Actele falsificate au fost ridicate și urmează supuse expertizei.

sursa

In this article