Trei documente cu semne de falsificare, ridicate în PTF Sculeni

Polițiștii de frontieră cercetează pentru uz de fals în acte oficiale doi călători, un conațional și un cetățean ucrainean. Ambele cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere...

Polițiștii de frontieră cercetează pentru uz de fals în acte oficiale doi călători, un conațional și un cetățean ucrainean. Ambele cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Sculeni, în weekendul trecut. 

În primul caz, pentru formalitățile de control la frontieră s-a apropiat cetățeanul Ucrainei de 34 de ani, pasager la ruta „Moldova – România ”. Bărbatul a prezentat la control un pașaport ucrainean, fiind emis pe numele unei persoane necunoscute, vizibil cu semne de falsificare. În context, polițiștii de frontieră au extins verificările, fiind depistate o carte de identitate și un permis de conducere, pretins a fi eliberate de către autoritățile ucrainene. Din declarațiile străinului s-a aflat că le procurase contra sumei 10 000 de dolari și urma să le folosească pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

În al doilea caz este documentat un șofer moldovean de 26 de ani, care se deplasa în România. La controlul frontierei de stat persoana a prezentat și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ruse. Primele cercetări au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentului, analizând actul cu tehnica specială polițiștii de frontieră au stabilit că prezintă indici de falsificare. Persoana a negat faptul că documentul ar fi fost obținut în mod fraudulos.

În fapt, actele au fost ridicate, urmând a fi supuse unei expertize. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

In this article