12 ani de închisoare, pentru vătămare intenționată gravă a integrității corporale care a dus la decesul victimei

La 14 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.     Astfel, potrivit sentinței, un tânăr...

La 14 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.    

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a cauzat decesul victimei (art.151 alin.(2), lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip închis.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de la 12.09.2021, pe timp de seară, aflându-se pe o stradă din mun. Chişinău, acţionând cu intenţie directă, de comun cu alte trei persoane, fiind în stare de ebrietate, au iniţiat un conflict cu un bărbat de 29 de ani, căruia, după ce unul din făptași i-a aplicat două lovituri cu o bucată de lemn în regiunea capului, ceilalți i-au aplicat multiple lovituri cu mâinile şi picioarele peste diferite părți ale corpului.

Ulterior, unul din făptași a luat din curtea unei case un obiect neidentificat şi i-a aplicat și cu acel obiect câteva lovituri în regiunea capului, iar ceilalți continuau loviturile, în timp ce victima era deja inconștientă.

În rezultatul acţiunilor ilegale şi violente, bărbatului i-au fost cauzate vătămări corporale grave. Moartea acestuia a survenit peste 10 zile, traumele fizice cauzate având legătură cauzală directă cu decesul.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Ceilalți trei complici ai acestuia au fost condamnați la pedeapsa cu închisoare, prin sentințele din 20 mai 2022 și 13 septembrie 2022, pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article