Tânăr din Fălești condamnat la ani grei de închisoare pentru omor

La  21 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești. Astfel, potrivit sentinței, un...

La  21 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr de 27 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru omorstabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul căinculpatul, în seara lui 12 noiembrie 2022, aflându-se la domiciliul victimei (care s-a dovedit a fi un bărbat de 69 de ani) dintr-un sat din raionul Făleşti, în urma unui conflict, intenţionat, urmărind scopul lipsirii de viaţă a bărbatului, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu un cuţit în regiunea gâtului şi toracelui, în urma cărora, la scurt timp a survenit decesul.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

In this article