Trei cazuri de transportare frauduloasă a bunurilor, contracarate de către vameși

În ultimele 12 ore, funcționarii posturilor vamale de frontieră Leușeni și Costești, au contracarat trei cazuri de transportare și introducere frauduloasă a bunurilor, prin nedeclararea acestora. Potrivit seviciului...

În ultimele 12 ore, funcționarii posturilor vamale de frontieră Leușeni și Costești, au contracarat trei cazuri de transportare și introducere frauduloasă a bunurilor, prin nedeclararea acestora.

Potrivit seviciului vamal în primul caz, la postul vamal Leușeni, pentru realizarea controlului s-a prezentat un autocar, ce se deplasa din Franța spre Republica Moldova, transportând pasageri și colete neînsoțite. Astfel, în urma controlului fizic al bagajelor și a coletelor neînsoțite, în bagajul personal al unui pasager au fost depistate două aparate pentru lucrări geodezice complexe, valoarea preliminară a cărora se ridică la peste 50 000 dolari americani, nedeclarate controlului vamal.

În cel de-al doilea caz, funcționarii postului vamal Leușeni, acționând în baza analizei de risc, au supus controlului fizic un autocamion ce transporta mărfuri (pompe de apă) din Italia spre Republica Moldova, în adresa unui agent economic rezident. Astfel, având în vedere divergențele de greutate apărute peste 1000 kg, mijlocul de transport a fost supus controlului fizic amănunțit, în urma căruia au fost depistate trei pompe de apă pentru irigare, nedeclarate controlului vamal.

În cel de-al treilea caz, funcționarii postului vamal Costești au supus controlului de specialitate un microbuz ce se deplasa din Federația Rusă spre Republica Moldova și care transporta pasageri și colete neînsoțite. În rezultatul controlului vamal, dosit printre coletele neînsoțite, a fost depistat un lot comercial de mărfuri de uz casnic, nedeclarat organului vamal.

În cazurile expuse supra, mărfurile au fost ridicate, iar investigațiile continuă. 

In this article