Antreprenorii pot solicita compensații de la stat pentru plata dobânzilor la credite

Antreprenorii pot deja să solicite compensații din partea Guvernului pentru plata dobânzilor la credite. Ajutorul este oferit de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care dispune de un buget de...

Antreprenorii pot deja să solicite compensații din partea Guvernului pentru plata dobânzilor la credite. Ajutorul este oferit de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, care dispune de un buget de 200 de milioane lei în acest sens.

„Măsurile sunt necesare în contextul atenuării șocurilor de majorare a dobânzilor la creditele contractate de întreprinderile mici și mijlocii. Compensațiile vor fi acordate începând cu luna noiembrie 2022, până în martie 2023, pentru perioadele de calcul august – decembrie anul curent, iar acestea nu vor depăși suma cumulativă de 300 de mii per agent economic”, precizează autoritățile.

Pentru a solicita aceste compensații, antreprenorii vor accesa pagina web a Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului sau să apeleze la numărul de telefon +373 22 225 799.

In this article