Trei bărbați ucraineni, ajunși ilegal în Moldova, depistați la Bălți

Un conațional este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale, acesta a asigurat trecerea clandestină a frontierei de stat pentru trei cetățeni ucraineni. Conform informațiilor aceștia au achitat o...

Un conațional este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale, acesta a asigurat trecerea clandestină a frontierei de stat pentru trei cetățeni ucraineni. Conform informațiilor aceștia au achitat o sumă de 14 000 dolari.

Astfel, în baza măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală, întreprinse în comun de către Direcția regională Nord sub conducerea Procuraturei Briceni, a fost stabilit că un complice al unui grup infracțional organiza traversarea clandestină a frontierei moldo-ucrainene, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Bănuitul avea rolul de preluarea și cazarea victimelor, ulterior transportarea acestora către frontiera cu România.

Din spusele celor trei, pentru a le fi asigurată migrarea ilegală din Ucraina în Uniunea Europeană au achitat 14 000 dolari SUA.

Totodată, au avut loc percheziții în raionul Briceni, de la domiciliul  persoanei bănuite de organizarea migrației ilegale, unde în urma percheziției a fost depistată și ridicată o armă, deținută ilegal și mai multe obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.
Bănuitul în vârstă de 40 de ani, originar din r. Briceni a fost reținut pentru 72 de ore.

În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

In this article