Kim Jong Un sosește în Rusia pentru discuții cu Putin, în contextul avertismentelor din partea Washingtonului

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit în Rusia, a anunțat marți presa japoneză, pentru ceea ce Kremlinul a declarat că va fi o discuție cuprinzătoare cu președintele...

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit în Rusia, a anunțat marți presa japoneză, pentru ceea ce Kremlinul a declarat că va fi o discuție cuprinzătoare cu președintele Vladimir Putin, în contextul în care Washingtonul a avertizat că nu ar trebui să ajungă la un acord privind o tranzacție de arme, relatează Reuters.

Kim a plecat duminică din Pyongyang spre Rusia cu trenul său privat, a relatat marți presa de stat din Nord, însoțit de înalți oficiali din industria de armament și din armată și de ministrul de externe. Agenția japoneză de știri Kyodo a relatat marți, citând o sursă oficială rusă anonimă, că un tren care îl transporta pe Kim a sosit la gara Khasan, principala poartă feroviară către Orientul Îndepărtat al Rusiei dinspre Coreea de Nord.”Va fi o vizită în toată regula”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Vor avea loc negocieri între două delegații, iar după aceea, dacă va fi necesar, liderii își vor continua comunicarea într-un format de tip “unu la unu””.

Un oficial din cadrul administrației din Khasan a refuzat să comenteze raportul privind sosirea lui Kim. Putin era așteptat să sosească marți la Vladivostok, unde urma să participe la sesiunea principală a Forumului Economic Estic, care se desfășoară până miercuri. Întâlnirile sale cu Kim ar urma să aibă loc în marja forumului, deși nu a existat nicio confirmare a locației sau dacă Kim va participa la eveniment.

In this article