În ultimele 48 de ore, oamenii legii au ridicat mai multe acte false

În ultimele 48 de ore, oamenii legii au documentat un moldovean și trei cetățeni străini pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. Primul caz a fost înregistrat în punctul...

În ultimele 48 de ore, oamenii legii au documentat un moldovean și trei cetățeni străini pentru deținerea și folosirea actelor falsificate.

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Costești, iar la linia de control s-a prezentat, pe direcția ieșire din țară, un moldovean de 27 de ani, șoferul unui mijloc de transport, înmatriculat în Germania.

Printre documentele înmânate la control a fost și permisul de conducere, care ar fi eliberat pe numele acestuia de către autoritățile poloneze. Actul prezenta semne clare de falsificare. Audiat, tânărul declarat că permisul a fost obținut legal.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, unde pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un cetățean al Georgiei la volanul mașinii personale. În cadrul procedurilor de control, printre documente a fost și permisul de conducere, pretins ar fi emis de către autoritățile georgiene.

La examinarea minuțioasă a permisului, polițiștii de frontieră au stabilit că este falsificat. Posesorul actului a declarat că ceva timp în urmă i-a fost furat portmoneul în care se afla și permisul de conducere. Ulterior, străinul ar fi rugat un prieten să-i perfecționeze un nou permis, contra sumei de 100 de dolari. Șoferul a primit refuz de intrare în R. Moldova.

Cât despre cel de-al treilea și al patrulea caz, oamenii legii au depistat în Aeroportul Internațional Chișinău, o femeie din Republica Yemen, care s-a legitimat cu pașaport ceh falsificat și un cetățean din Tadjikistan care deținea permisul de conducere falsificat. Străina s-a prezentat printre pasagerii cursei „Chișinău – Istanbul”. Din primele cercetări au apărut bănuieli asupra veridicității pașaportului ceh, fiind cerute și alte acte pentru confirmarea identității. În acest sens, la control au fost prezentate pașaportul Republicii Yemen și un buletin de identitate, eliberat pentru beneficiarii de protecție umanitară pe teritoriul Republicii Moldova – veridice. Persoanei i-a fost refuzată autorizarea trecerii frontierei de stat. Asupra cetățeanului din Tadjikistan, ca urmare a controlului de nivelul II, a fost descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile tadjice. Bărbatului nu i-a fost permisă intrarea în Moldova.

In this article