Transportatorii anunță, din nou, proteste

Transportatorii anunță un nou protest pentru miercuri, 11 decembrie, în centrul Chișinăului. Ei protestează față de refuzul Ministerului Economiei de a majora tariful la transportul de pasageri. Într-un...

Transportatorii anunță un nou protest pentru miercuri, 11 decembrie, în centrul Chișinăului. Ei protestează față de refuzul Ministerului Economiei de a majora tariful la transportul de pasageri.

Într-un comunicat de presă, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) informează că motivul grevei este nesemnarea Memorandumului de înțelegere între Asociație și Minister, care ar permite desfășurarea activității de transportare a călătorilor cu tariful de 74 bani pentru un kilometru.

Proiectul unui astfel de memorandum a fost elaborat după mai multe întâlniri ale transportatorilor cu oficialitățile, la care au fost identificate mai multe măsuri pentru a reduce cheltuielile de transport. Printre acestea se numără excluderea controalelor nejustificate, lupta împotriva transporturilor ilicite, creşterea transparenţei activităţii ministerului şi a Agenţiei Naţionale a Transportului Auto.

Tarifele la transportul de pasageri au fost revizuite ultima dată în 2012. Atunci ele au fost majorate de la  36 la 48 de bani pentru un kilometru.

In this article


Join the Conversation