Tentative de trafic ilegal la vamă: Haine, cosmetică și țigări

Angajații Serviciului Vamal au prevenit 19 tentative de trafic ilegal de bunuri în perioada 16-23 decembrie curent. Din numărul total, nouă tentative au fost înregistrate la vama Leușeni....

Angajații Serviciului Vamal au prevenit 19 tentative de trafic ilegal de bunuri în perioada 16-23 decembrie curent.

Din numărul total, nouă tentative au fost înregistrate la vama Leușeni.

Acolo, vameșii au depistat bunuri nedeclarate, precum îngrășăminte minerale, produse farmaceutice și cosmetice, telefoane mobile, piese auto uzate, articole vestimentare și alte bunuri.

La Aeroportul Internațional Chișinău, inspectorii vamali au depistat bunuri nedeclarate, cum ar fi: ochelari de vedere, articole vestimentare ș.a.

Două tentative au fost contracarate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. În urma controlului efectuat asupra a două mașini, stopate pe traseele Odesa – Chișinău și, respectiv, Chișinău – Căușeni, ofițerii vamali au depistat articole vestimentare, încălțăminte, scule electrice, dar și alte bunuri transportate fără acte confirmative.

De asemenea, patrupedul specializat al Vămii, Dunai, în comun cu inspectorii postului vamal Cahul, a dejucat o tentativă de transportare ilegală a unui lot de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse sub banchetele din spate ale autocarului de model Mercedes, care se deplasa spre Germania.

În urma unui control de specialitate al unui autocamion ce se deplasa pe sensul de intrare în țară, prin postul vamal Giurgiulești, inspectorii vamali au descoperit 15.000 de centuri pentru terapie, ascunse sub alte lucruri transportate în compartimentul de marfă.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

– 140 de mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

– 30 de cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 de lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

 

In this article