Țara noastră va putea accesa fonduri europene nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de infrastructură

Republica Moldova va putea accesa fonduri europene nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de infrastructură în domeniile transporturi, energie și digital. Parlamentul a votat în prima lectură ratificarea ACORDULUI între Republica Moldova...

Republica Moldova va putea accesa fonduri europene nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de infrastructură în domeniile transporturi, energie și digital. Parlamentul a votat în prima lectură ratificarea ACORDULUI între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea țării noastre la programul Uniunii Europene „Mecanismul pentru interconectarea Europei”.

Asocierea țării noastre la programul UE „Mecanismul pentru interconectarea Europei” va contribui la facilitarea cooperării transfrontaliere în domeniul energiei din surse regenerabile. Totodată, acest mecanism financiar al UE va facilita dezvoltarea proiectelor de interes comun pentru infrastructura transporturilor eficientă, în condiții de siguranță și securitate, precum și implementarea unor rețele digitale de mare capacitate.

Acordul între Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană, pe de altă parte, privind participarea Republicii Moldova la programul Uniunii „Mecanismul pentru interconectarea Europei” a fost semnat la Chișinău, la 9 mai 2023. Ratificarea acestui acord a fost votată, în prima lectură, de 62 de deputați.

In this article