Concluzia experților: Moldova nu va apuca să devină membru UE

„Macron își bate joc de moldoveni în Moldova”, a reiterat jurnalistul Valeriu Reniță citând pe Valentin Stan – istoric, analist politic și jurnalist român, conferențiar universitar doctor la...

„Macron își bate joc de moldoveni în Moldova”, a reiterat jurnalistul Valeriu Reniță citând pe Valentin Stan – istoric, analist politic și jurnalist român, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Istorie a Universității din București, catedra de Istorie Universală.

„Macron dă clar de înțeles la conferința de presă de la Castelul Mimi, că Moldova nu va apuca să devină membru UE nici până în 2030, nici mai târziu, pentru că merge greu cu 27 membri, iar cu 27 +8 (țările balcanice + Moldova + Ucraina) va merge și mai greu.

CPE a fost creat cu un singur scop geopolitic – lupta cu Rusia. Sa te ascunzi după spatele țărilor slabe aruncând în această bătălie pe moldoveni e o bătaie de joc față de poporul moldovenesc. Ce rezistență are Franța, Germania, Italia și ce rezistență are Moldova dacă România nu le poate asigura nici o „umbrelă de securitate?”, se întreabă jurnalistul.

Istoricul român Valentin Stan este de părere că “niciodată Moldova n-a fost mai amărâtă decât ca pe vremea Maiei Sandu condusă de americani! Situația în Moldova e mai gravă decât în Ucraina unde este război”.

La fel și deputatul Bundestagului, Andrei Hunko zice că summitul CPE este doar o farsă geopolitică de a impune agenda antirusească pe umerii celor ce niciodată nu vor deveni membrii UE.

In this article