Tânărul, care după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan, a mușcat un polițist de ureche provocându-i leziuni grave, va sta 12 ani și 4 luni la închisoare

Procurorii de la Anenii Noi au obținut aplicarea unei pedepse aspre în cauza penală de învinuire a unui tânăr de 24 de ani de comiterea mai multor infracțiuni...

Procurorii de la Anenii Noi au obținut aplicarea unei pedepse aspre în cauza penală de învinuire a unui tânăr de 24 de ani de comiterea mai multor infracțiuni – conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate fără a deține permis de conducere (art.264/1 alin.(4) din Codul penal), aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere (art.349 alin.(1/1) din Codul penal), vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății (art.151 alin.(2) lit.c) din Codul penal).

Potrivit sentinței Judecătoriei Anenii Noi, Sediul central, din 28 februarie 2024, inculpatul a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, la data de 04 iunie 2023, aproximativ la ora 16:00, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, în momentul conducerii mijlocului de transport de model „Toyota Camry”, pe drumul public din s. Speia, r-nul Anenii Noi, fără a deține permis de conducere, a fost stopat pentru verificarea actelor, de către angajații din cadrul Inspectoratul de Poliție Anenii Noi. Acționând de comun acord cu al doilea inculpat în vârstă de 21 de ani, care se deplasa în automobil în calitate de pasager, cu scopul de a sista activitatea de serviciu a angajaților poliției, a devenit agresiv, adresându-se în privința funcționarilor cu cuvinte necenzurate, i-a îmbrâncit și amenințat cu violența, timp îndelungat au refuzat să prezinte actele, după care a pătruns în salonul automobilului de poliție și au distrus terminalul radio.

Ulterior, când unul din polițiști a întreprins acțiuni pentru a imobiliza inculpatul, ultimul l-a mușcat pe polițist de pavilionul urechii stângi, fapt ce a condiționat șfâșierea pavilionului urechii, astfel cauzându-i polițistului, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală vătămare corporală gravă.

Al doilea inculpat, care a facilitat comiterea infracțiunii prevăzute de art.349 din Codul penal, a fost condamnat de către instanță la 1 an și 6 luni de închisoare. Acesta a fost anunțat în căutare din motivul eschivării sale de la răspunderea penală.

In this article