CEC a depus cerere la Curtea de Apel prin care cere scoaterea din cursa electorală a candidatului ȘOR

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a anunțat că a depus, astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, cererea privind anularea candidatului la funcția de deputat în circumscripția electorală...

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a anunțat că a depus, astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, cererea privind anularea candidatului la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38 din partea Partidului Politic „Șor”, Vitalie Balinschi. Decizia CEC a fost luată în urma sesizării depusă de președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, candidat al Blocului „Unirea” la alegerile noi din Hâncești.

”Motivul care a stat la baza acestei acțiuni a fost nerespectarea legislației electorale de către concurentul electoral și anume folosirea de către acesta a fondurilor financiare și materiale nedeclarate”, a declarat Cimil.

La baza hotărârii CEC de a solicita instanței anularea înregistrării candidatului Partidului Șor au stat probele video și procesele verbale de constatare a faptelor prin care au fost audiați mai mulți alegători din circumscripția Hâncești, care au confirmat că au beneficiat de servicii transport, excursii, produse alimentare gratuite organizate de către concurentul electoral al Partidului Șor.

Curtea de Apel urmează să examineze cerere depusă de CEC în decursul a cinci zile.

In this article