Tânăr moldovean cercetat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate

Un tânăr moldovean și-a cumpărat permisul de conducere și în baza acestuia urma să se legitimeze ca șofer la locul de muncă, peste hotare. Intențiile sale au fost...

Un tânăr moldovean și-a cumpărat permisul de conducere și în baza acestuia urma să se legitimeze ca șofer la locul de muncă, peste hotare. Intențiile sale au fost dejucate la trecerea frontierei de stat, unde a fost depistat cu actul falsificat.

În Punctul de Trecere a Frontierei Costești, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat conaționalul, în calitate de pasager la ruta Moldova-Franța.

În cadrul controlului suplimentar, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră a depistat un permis de conducere cu însemnele autorităților moldovenești, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, suspect a fi falsificat.

Bărbatul de 25 ani, originar din raionul Edineț, a recunoscut că a procurat permisul prin intermediar, identificat pe tik tok, și ar fi achitat o sumă de 3000 de lei pentru serviciile de perfectare ilegală.

Cazul este cercetat în continuare de către Direcția regională Nord în vederea  stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor vinovate. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză.

In this article