Sute de persoane s-au adunat, la Palatul Republicii, la proiecția filmului “Puterea Probabilității”, organizată de Primăria Chișinău

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a participat azi la proiecția filmului “Puterea Probabilității”, organizată la Palatul Republicii, acolo unde a salutat publicul numeros adunat pentru a viziona lungmetrajul regizat...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a participat azi la proiecția filmului “Puterea Probabilității”, organizată la Palatul Republicii, acolo unde a salutat publicul numeros adunat pentru a viziona lungmetrajul regizat de Ivan Naniev.

Edilul a declarat că această producție ar putea fi considerată una dintre cele mai complexe proiecte din industria cinematografică autohtonă recentă, ceea ce poate avea impact pozitiv asupra dezvoltării viitoare a acestui domeniu.

“Este un eveniment important, pentru că în Republica Moldova rar se întâmplă astfel de lucruri. Mai ales că producătorii au reușit să realizeze fimul într-un timp scurt și cu resurse mici. Dar cel mai important, cu un impact foarte mare, deoarece producții autohtone bune, sunt foarte puține. Municipalitatea sprijină industria cinematografică autohtonă. Ne propunem ca la aprobarea bugetului, să alocăm 5 milioane de lei pentru ca astfel de producții să fie realizate la Chișinău. Avem oameni creativi, tineri talentați pe care îi felicit și le urez succes. Mulțumesc și partenerilor care s-au implicat la crearea acestui film”, a declarat Ion Ceban.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Chișinău, Direcția generală educație, tineret și sport, Centrul Municipal de Tineret Chișinău, în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova.

In this article