Ex-deputat rus: În cercurile de la Kremlin se vorbește că Putin va demisiona după ce câștigă războiul

Oamenii din jurul lui Vladimir Putin cred că acesta va demisiona, dar trebuie să câștige întâi războiul cu Ucraina, spune un fost deputat rus citat de Freedom, scrie Rador Radio...

Oamenii din jurul lui Vladimir Putin cred că acesta va demisiona, dar trebuie să câștige întâi războiul cu Ucraina, spune un fost deputat rus citat de Freedom, scrie Rador Radio România.

Fostul deputat rus Illia Ponomariov, aflat în exil în Ucraina, susţine că, potrivit unor surse neoficiale, în cercurile puterii de la Kremlin, se răspândesc zvonuri că dictatorul Vladimir Putin ar putea decide să nu îşi ducă la bun sfârşit mandatul prezidențial și să demisioneze anticipat.

“Ei (oficialii ruşi, n.r.) cred că principalul lucru este pur și simplu să câștige războiul. Imediat ce acest lucru se va întâmpla și ei cred cu siguranță că se va întâmpla în 2024, Ucraina va fi nevoită să se așeze la masa negocierilor. Și dacă nu la începutul anului, atunci, la sfârșitul anului, Trump (Donald Trump, fost preşedinte american, n.r.) va veni cu siguranță la putere (în SUA, n.r.) și va forța în mod sigur Ucraina să ajungă la un acord, iar Putin va ieşi triumfător. Așa crede anturajul lui Putin” – a declarat Ponomariov, citat de televiziunea ucraineană Freedom.

Fostul deputat rus a explicat că decizia lui Putin de a renunţa la putere ar putea fi legată de dorința acestuia de a-și menține poziția de triumfător și principalul inițiator al succesului militar. “În acest caz, Putin, convins de finalizarea unei misiuni importante, ar putea demisiona, lăsând loc unui succesor şi, după aceea, se va retrage în liniște la castelul său din Ghelendjik. Iar apoi, ţara va fi condusă de Patrușev (Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, n.r.)” – a adăugat Illia Ponomariov.

In this article