Sub pretextul de a efectua apeluri telefonice, împrumuta telefoanele trecătorilor și nu le mai restituia. Inculpatul condamnat la 8 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni împotriva patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare....

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni împotriva patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Așadar, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 05 mai 2023, un bărbat de 32 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de jaf și trei episoade de escrocherie, stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a exercita activităţi ce ţin de gestionarea bunurilor materiale pe un termen de 2 ani.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 13 aprilie 2022, aflându-se în sectorul Botanica al capitalei, s-a apropiat de un tânăr de 22 de ani şi sub pretextul de a efectua un apel telefonic a dobândit de la acesta telefonul său mobil, după care a fugit de la fața locului, ignorând cerinţa victimei de a-i restitui telefonul.

         Tot inculpatul, în lunile aprilie și octombrie ale anului 2022, după aceeași schemă infracțională, a mai sustras telefoanele a trei victime.      

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 

In this article