Condamnat la 8 ani de închisoare pentru furtul unui automobil

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru sustragerea unui automobil, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare. Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei...

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru sustragerea unui automobil, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 11 mai 2023, un bărbat de 33 de ani a fost recunoscut vinovat pentru furt (art.186 alin.(5) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la data de 18 februarie 2017, aproximativ la ora 04:00, urmărind scopul sustragerii pe ascuns a bunurilor altei persoane, după un plan bine gândit, de pe teritoriul parcării amplasate în apropierea unui local din sectorul Centru al mun. Chișinău, a sustras automobilul de model „Mercedes GL 500”, cauzându-i victimei un prejudiciu material în proporții mari.

În ședința de judecată inculpatul nu s-a prezentat, fiind dispusă examinarea cauzei în lipsa inculpatului.

Acesta a fost anunţat în căutare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

     Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article