Ce evenimente organizează Primăria muncipiului Chișinău cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită în fiecare an pe 15 mai, pentru a evidenția importanța familiei în dezvoltarea societății. Cu această ocazie, Primăria muncipiului Chișinău a pregătit...

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită în fiecare an pe 15 mai, pentru a evidenția importanța familiei în dezvoltarea societății. Cu această ocazie, Primăria muncipiului Chișinău a pregătit mai multe evenimente culturale și artistice, care vor avea loc în diferite sectoare ale orașului. Iată programul evenimentelor:

– Sâmbătă, 13 mai 2023, ora 11:00, în Scuarul Mihai Dolgan, str. Bulgară nr. 43, va avea loc un recital de poezie, cântec și dans, susținut de copii din sectorul Centru. Evenimentul este organizat de Pretura sectorului Centru în conlucrare cu Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului. Vor fi expuse și lucrările handemade ale copiilor din Centrele comunitare din sector. Printre invitații speciali se numără interpreții Mariana Mihăilă, Mariana Filipovici și Vlad Codreanu.

– Sâmbătă, 13 mai 2023, ora 13:00, în Scuarul Complexului „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, va avea loc un eveniment cultural dedicat familiilor din sectorul Rîșcani. Evenimentul este organizat de Pretura Sectorului Rîșcani în colaborare cu Direcția Educație Tineret și Sport și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copiilor ale sectorului Rîșcani, precum și CAE „Curcubeul” și Școala de Arte „Valeriu Poleakov”. Vor participa elevi și profesori de la diferite instituții de învățământ din sector, care vor prezenta momente artistice variate.

– Duminică, 14 mai 2023, ora 11:00, în Parcul „Alunelul” va avea loc un spectacol muzical și coregrafic, organizat de Pretura sectorului Buiucani. Vor evolua interpretele Mariana Mihăilă și Dana Marchitan, Ansamblul de dansuri populare ,,Hora Horița”, al Preturii sectorului Buiucani, conducător artistic Constantin Șchiopu , Maestru în Artă; Ansamblul de Fluieriști ,,Mugurașii”, din cadrul Liceului de Creativitate și Inventică ,,Prometeu-Prim”, conducător artistic Valeriu Mereuță; Ansamblul vocal al Centrului comunitar ,,Eurica”, al Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului Buiucani”, conducător artistic Vasile Pidghirnîi; Ansamblul vocal al Centrului de Creație ,,Vatra”, cond. art. Lilia Focsa etc.

Toate evenimentele sunt gratuite și deschise publicului larg. Primăria muncipiului Chișinău invită toate familiile să participe la aceste activități și să se bucure de atmosfera festivă.

In this article