SUA majorează finanțarea pentru guvernarea democratică și creșterea economică în Republica Moldova

Guvernul Statelor Unite ale Americii, va majora finanțarea pentru guvernare democratică şi creştere economică în Republica Moldova cu 29 de milioane de dolari. Două scrisori de implementare în...

Guvernul Statelor Unite ale Americii, va majora finanțarea pentru guvernare democratică şi creştere economică în Republica Moldova cu 29 de milioane de dolari. Două scrisori de implementare în acest sens au fost semnate astăzi de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și Brock Bierman, Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, transmite Breaking News.

Finanțarea menită să contribuie la creșterea economică va promova economia orientată spre export, sporirea competitivităţii, crearea locurilor de muncă și diversificarea surselor de energie.

Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman, a apreciat relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și SUA ca fiind puternice și productive. „Semnarea acestor scrisori ridică sprijinul financiar oferit Moldovei la peste 96 milioane de dolari din 2016. Avem o istorie de colaborare lungă și valoroasă și suntem dispuși să lucrăm în continuare cu Dumneavoastră. Așteptăm cu nerăbdare implementarea cu succes a proiectelor și vom fi aici să sprijinim Republica Moldova”, a conchis oficialul.

In this article


Join the Conversation