O fabrică clandestină de producere a țigaretelor a fost deconspirată pe teritoriul Bulgariei

O fabrică clandestină de producere a țigaretelor a fost deconspirată pe teritoriul Bulgariei, în urma unei operațiuni internaționale dintre poliţia moldovenească, bulgară și ucraineană sub egida Europol, transmite...

O fabrică clandestină de producere a țigaretelor a fost deconspirată pe teritoriul Bulgariei, în urma unei operațiuni internaționale dintre poliţia moldovenească, bulgară și ucraineană sub egida Europol, transmite Breaking News.

Membrii grupului racolau cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care erau transportaţi la aceste fabrici clandestine, unde munceau în condiţii inumane.

Urmare a operațiunii, au fost reținute 12 persoane, membri ai grupării criminale,  dintre care un moldovean, patru bulgari și șapte ucraineni. Este de menţionat că gruparea acționa în conspirație extremă, lucrătorii nu părăseau zona. Accesul la atelier a fost limitat și controlat.

Potrivit datelor preliminare, aceasta este cea mai mare fabrică ilegală de producere a țigaretelor deconspirată până acum pe teritoriul Bulgariei. Produsul finit este de aproximativ 2 milioane de leva (valută bulgară ), iar daunele aduse trezoreriei statului bulgar, se ridică la aproape 20 milioane de euro pe lună. Lunar se produceau câte 6000 cutii de țigări contrafăcute sub mărcile „Mura“ și „Royal“.

Investiția în fabrică este de aproximativ 10 milioane de leva.  În apropiere a fost deconspirat și un atelier mai mic, deschis în satul Rajevo Konare, unde se efectuau operațiunile de tăiere a tutunului, având și un tunel de evacuare special.

În cursul operațiunii a fost reținută și o remorcă încărcată cu țigări în valoare de 1,5 milioane de leva, gata pentru transport.  În fabrică au fost găsite țigări de peste 1 milion de leva.

La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracțional și atragerea acestora la răspundere penală. Totodată vor fi trimise de către autorităţile de drept, cereri de asistenţe juridice pentru a face schimb de probe.

Pentru infracțiunile comise făptuitorii riscă pedepse sub formă de închisoare pe un termen de până la 12 ani.

 

In this article


Join the Conversation