SUA acuză Rusia că folosește copii soldați și susține traficul de persoane

Statele Unite au plasat marţi Rusia pe listele ţărilor angajate „într-o politică sau un model” de trafic de persoane şi de muncă forţată sau ale căror forţe de...

Statele Unite au plasat marţi Rusia pe listele ţărilor angajate „într-o politică sau un model” de trafic de persoane şi de muncă forţată sau ale căror forţe de securitate ori grupări armate susţinute de guvern recrutează sau folosesc copii soldaţi, potrivit Reuters.

Departamentul de Stat a inclus aceste liste în raportul său anual privind traficul de persoane, care cuprinde pentru prima dată, în urma unui mandat din 2019 al Congresului, o secţiune privind traficul de persoane sprijinit de stat.

Rusia apare frecvent în raport din cauza invaziei sale din Ucraina la 24 februarie şi a ceea ce documentul numeşte vulnerabilitatea milioanelor de refugiaţi ucraineni în faţa traficului de fiinţe umane, conform Agerpres.

Reuters precizează că Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta acuzaţiile din raport.

În afară de Rusia, noua secţiune mai include Afganistan, Myanmar, Cuba, Iran, Coreea de Nord şi alte cinci ţări cu o „politică documentată” sau „un model documentat” de trafic de persoane, muncă forţată în sectoare afiliate guvernului, sclavie sexuală în tabere al guvernului sau folosire ori recrutare de copii soldaţi.

Raportul conţine de asemenea o listă separată de 12 ţări care folosesc sau recrutează copii soldaţi, iar printre ele se numără şi Rusia.

In this article