Incendiu uriaș în apropiere de Atena. Pompierii români luptă cu flăcările alături de cei din Grecia

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seara în nord-estul Atenei. Focul, amplificat de un vânt puternic, a dus la evacuarea a nouă sate de la poalele Muntelui...

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seara în nord-estul Atenei. Focul, amplificat de un vânt puternic, a dus la evacuarea a nouă sate de la poalele Muntelui Penteli și a închis mai multe drumuri. Printre salvatorii care intervin pentru stingerea flăcărilor se află și pompierii români aflați în Grecia.

Protecţia civilă din Grecia a cerut marţi evacuarea a nouă sate de la poalele Muntelui Penteli, la nord de Atena, ameninţate de un incendiu puternic, relatează AFP, citată de Agerpres.

Un număr de 350 de pompieri, 15 avioane şi nouă elicoptere au fost mobilizate în încercarea de a stinge flăcările, care ameninţă localităţile Penteli, Nea Penteli, Daou, Dioni, Kallitechnoupoli, Anthoussa, Drafi şi Dassamari, au precizat pompierii eleni.

Observatorul Naţional, care se află în zonă, a fost de asemenea evacuat.

„Pentru moment, nu există persoane încercuite de flăcări” în sate, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Focul, amplificat de un vânt puternic, a dus de asemenea la închiderea unor drumuri.

În ultimele 24 de ore, pompierii greci s-au confruntat cu 39 de incendii izbucnite în ţară.


Pompierii români intervin pentru stingerea incendiului din apropiere de Atena
În acest moment, pompierii români intervin la prima misiune de localizare și lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuințe din zona Penteli, aflată în Nord-Estul Atenei.

Pe 15 iulie, cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.

Au fost planificate mai multe sesiuni de pregătire și antrenamente, împreună cu omologii eleni, care să asigure gestionarea optimă a intervențiilor din teren.

Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viața comunităților și familiarizarea cu specificul zonei de intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură grec, cei 28 de militari români, cu 3 mașini de stingere, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Național Schinia.


In this article