SONDAJ IMAS: PAS şi PPDA ar trebui să susţină un candidat independent al dreptei la alegerile prezidenţiale din acest an

PAS şi PPDA ar trebui să susţină un candidat independent la funcţia de şef al statului, nu să opteze pentru unul din şefii acestor partide. Cel puțin asta...

PAS şi PPDA ar trebui să susţină un candidat independent la funcţia de şef al statului, nu să opteze pentru unul din şefii acestor partide. Cel puțin asta arată datele ultimului Barometru socio-politic realizat de compania IMAS.

Întrebaţi pe cine ar trebui să susţină membrii şi simpatizanţii PAS şi PPDA la prezidenţialele din acest an, majoritatea respondenţilor decişi au optat pentru un candidat independent, care să fie susţinut şi de alte formaţiuni de dreapta – 35 %. Alţi 30 la sută consideră că lidera PAS, Maia Sandu, trebuie să reprezinte PAS şi PPDA la scrutinul prezidenţial şi doar 7 la sută îl văd pe fruntaşul PPDA, Andrei Nastase, drept pretendent al dreptei. Alţi 28 la sută nu au exprimat nicio opţiune.

Sondajul, la care au participat 1109 persoane, a fost realizat în perioda 7-19 februarie. Marja de eroare este de trei la sută. Numărul celor deciși este de 963.

In this article