Sondaj IMAS // PSRM cu PDM trebuie să continuie să conducă Republica Moldova

PSRM cu PDM trebuie să continuie să conducă Republica Moldova, dar să stabilească o coaliţie clară care să își asume guvernarea. De această părere sunt cetățenii, care au...

PSRM cu PDM trebuie să continuie să conducă Republica Moldova, dar să stabilească o coaliţie clară care să își asume guvernarea. De această părere sunt cetățenii, care au participat la ultimul Barometru socio-politic, realizat de compania IMAS.

Întrebați, care este cea mai bună soluție pentru Republica Moldova, cei mai mulți respondenți – 35%, au spus că ar fi Colaborarea/coaliţia PSRM cu PDM, pentru o coaliție dintre PAS, DA și PDM și-au dat votul doar 9%, iar pentru PSRM – PAS – DA – 7 %. De menționat că 24% dintre respondenți au spus că și-ar dori alegeri anticipate.

Datele sondajului mai arată că 25% din respondenți spun că PSRM și PDM trebuie să menţină o relaţie de colaborare pentru a evita o criză politică, iar 47% sunt de părerea că PSRM și PDM trebuie să stabilească o coaliţie clară care să își asume guvernarea ţării.

Sondajul, la care au participat 1109 persoane, a fost realizat în perioda 7-19 februarie. Marja de eroare este de trei la sută.

In this article