SONDAJ: Igor Dodon se bucură de încrederea a 37,6%, urmat de Maia Sandu cu 25,8%

Președintele țării, Igor Dodon, continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea populației. Potrivit unui sondaj prezentat de Compania Date Inteligente SRL (iData), în șeful...

Președintele țării, Igor Dodon, continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea populației. Potrivit unui sondaj prezentat de Compania Date Inteligente SRL (iData), în șeful statului au foarte multă și multă încredere 37,6% dintre respondenți, transmite Breaking News.

Pe locul doi în topul încrederii se situează liderul PAS, Maia Sandu – cu 25,8%. Aceasta este urmată foarte aproape de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban – 24% dintre persoanele chestionate au declarat că au încredere în edilul–șef al Capitalei.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 23,1% dintre cetățeni. În liderul PDM, Pavel Filip, au încredere 17,2% dintre persoanele care au participat la sondaj.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, se află pe locul șase în topul încrederii prezentat de iData – cu 16,3%, acesta este urmat de actualul primar din Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi – 11,9%. Potrivit clasamentului iData, în liderul PL, Dorin Chirtoacă, au încredere doar  9,2% dintre respondenți.

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în luna ianuarie pe un eșantion de 1013 respondenți din toată țara. Cheltuielile pentru studiu au fost suportate de către compania iData.

In this article


Join the Conversation