Solidaritatea fermierilor polonezi anunță grevă generală și blocarea frontierei cu Ucraina

Sindicatul fermierilor polonezi Solidaritatea amenință cu o grevă generală și blocarea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina ca formă de protest împotriva răspunsului considerat inadecvat al Uniunii...

Sindicatul fermierilor polonezi Solidaritatea amenință cu o grevă generală și blocarea punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina ca formă de protest împotriva răspunsului considerat inadecvat al Uniunii Europene la nemulțumirile lor. Fermierii din Franța, Belgia, Portugalia, Grecia și Germania au exprimat nemulțumiri similare față de impactul măsurilor UE privind schimbările climatice asupra sectorului agricol și deschiderea piețelor europene către importurile ucrainene.

Sindicatul fermierilor polonezi, Solidaritatea, a emis un comunicat joi, afirmând că poziția Bruxellesului este “inacceptabilă”. Ei consideră că autoritățile poloneze au fost pasive în privința importului de produse agricole și alimentare din Ucraina, motiv pentru care au decis să declanșeze greva generală și blocarea frontierei cu Ucraina.

Fermierii polonezi anunță că, pe lângă blocarea frontierei cu Ucraina, vor organiza blocări intermitente ale drumurilor în întreaga țară între 9 februarie și 10 martie. Aceste acțiuni reprezintă o escaladare a nemulțumirilor fermierilor europeni, care au protestat la Bruxelles, cerând sprijin suplimentar de la liderii UE și exprimând frustrări legate de normele ecologice, taxe și concurența neloială din importuri străine.

In this article