Șoferiță, descoperită cu permisul de conducere falsificat

„200 de dolari am achitat pentru permisul de conducere falsificat” sunt declarațiile unei cetățence a Ucrainei, identificate în fluxul din punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Pe numele...

„200 de dolari am achitat pentru permisul de conducere falsificat” sunt declarațiile unei cetățence a Ucrainei, identificate în fluxul din punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Pe numele străinei, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat cercetări privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Acum o zi, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat cetățeanca Ucrainei de 40 de ani, la volanul unui autoturism. Printre documentele înmânate la controlul trecerii frontierei a fost și permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene. În rezultatul verificării minuțioase a permisului, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul conține semne clare de falsificare.

La audieri, străina a mărturisit că și-ar fi perfectat ilegal permisul în anul 2021, pe când se afla la odihnă în Grecia, unde i-au fost furate documentele. În aceste circumstanțe ar fi apelat la serviciul unui intermediar și, ultimul contra sumei de 200 de dolari, i-a perfectat un nou permis, în termen restrâns.

Conform procedurilor legale, pe numele persoanei a fost întocmit act de constatare a ilegalității, documentul fiind ridicat și transmis spre expertiză.

In this article