Critici dure din partea Nataliei Parasca la adresa PAS: Grădinițele din satele mici, în pericol

Liderul interimar al Partidului ”Renaștere”, Natalia Parasca, a criticat dur inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a trece grădinițele în regim de autoguvernare, susținând că aceasta va...

Liderul interimar al Partidului ”Renaștere”, Natalia Parasca, a criticat dur inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a trece grădinițele în regim de autoguvernare, susținând că aceasta va duce la închiderea unui număr semnificativ de instituții preșcolare în satele mici.

Parasca a declarat că, deși inițiativa poate părea bine intenționată la prima vedere, esența sa este una distructivă.

„În Chișinău, Bălți și centrele raionale mari, poate că majoritatea grădinițelor nu vor avea de suferit. Dar în satele mici, această inițiativă va aduce consecințe grave. Sute de grădinițe ar putea să nu supraviețuiască după acest nou sistem de finanțare. Fără grădiniță, fără școală, satul nu are viitor. Tinerii vor fugi din un astfel de sat, nimeni nu va dori să trăiască într-un astfel de loc”, a afirmat Parasca.

Natalia Parasca a pus la îndoială promisiunile PAS de a dezvolta satele prin programul „Satul European”, argumentând că acest efort va fi în zadar dacă grădinițele și școlile rămân închise. Ea a acuzat PAS că lasă aceste comunități fără perspective, aducându-le într-o situație dificilă în care se vor confrunta cu exodul tinerilor și lipsa educației pentru copii.

In this article