Socialiștii cer demisia Ministrului Justiției și scuze publice

Deputaţii socialişti cer ca ministrul Justiţiei Olesea Stamate să-şi dea demisia de onoare. Asta după ce Stamate a anunţat că a anulat concursul pentru funcţia de Procuror General,...

Deputaţii socialişti cer ca ministrul Justiţiei Olesea Stamate să-şi dea demisia de onoare. Asta după ce Stamate a anunţat că a anulat concursul pentru funcţia de Procuror General, pentru că nu a întrunit toate condiţiile legale.

„PSRM a luat act dedecizia Ministrului Justiţiei de a anula concursul. Constatăm că după mai multe momente confuze, avem un final tragic, cu eşec. Ministrul Justiţiei îşi recunoaşte incompetenţa şi anulează concursul care l-a organizat ea şi cu cine a vrut ea. Asta după ce tot ea a spus că totul a fost organizat legal şi corect. Constatăm că s-au făcut presiuni politice, care discreditează reforma justiţiei şi pune sub semnul întrebării profesionalismul ei.

Ministrul Stamate trebuie să demisioneze cu scuze publice, prin modul în care a reformat până acum Justiţia. Doamna Stamate a compromis şi modificarea făcută de majoritatea parlamentară, pentru a alege Procurorul General”, a declarat Vasile Bolea, secretarul fracţiunii PSRM.

In this article

Join the Conversation