Slusari: Acest Parlament rămâne până în primăvară

Decizia Curții Constituționale (CC) privind organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an nu i-a uimit pe cei din Platforma DA. Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Alexandru Slusari, a scris...

Decizia Curții Constituționale (CC) privind organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an nu i-a uimit pe cei din Platforma DA.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Alexandru Slusari, a scris pe o rețea de socializare că decizia anunțată de CC a fost una clară, transmite BreakingNews.

„Era previzibilă pentru Platforma DA, dat fiind faptul că am analizat foarte minuțioasa deciziile precedente ale CC și recomandările Comisiei de la Veneția. Pentru noi a fost din start clar că ținta alegerilor parlamentare și prezidențiale concomitente este greșită și una strict politică.

Noi am înțeles că, cu părere de rău, acest Parlament – emanația sistemului mixt Plahotniuc-Dodon, rămâne până la primăvara 2021. Dar este foarte important cum va trăi Moldova această perioadă și cine va gestiona țara. Cine va organiza scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare anticipate.

Iată de ce Platforma DA s-a concentrat din mai pe demiterea Guvernului Dodon, care distruge și izolează țara. Totodată, am propus și soluția din partea formațiunii noastre prin oferirea unui guvern de sacrificiu anticriză și proeuropean.

Dacă mai mulți deputați din Parlament ar fi acționat la unison cu noi și fără agenda ascunsă, Guvernul Chicu demult ar fi rămas în istorie. Dar mai avem un pic de timp pentru a salva țara. E nevoie de abordare responsabilă a lucrurilor”.

In this article