Dacă ai visat să fii regizor, festivalul MOLDOX film îți oferă această șansă. Atelierul Inspiration MOLDOX Lab te ajută să-ți creezi cea mai bună versiune a filmului tău documentar!

Inspirația vine atunci cînd se lucrează împreună! Astfel, în cadrul celor două module (5-9 august și 9-13 septembrie), participanții, sub mentoratul tutorilor Hjalmar Palmgren (Suedia) și Melody Gilbert...

Inspirația vine atunci cînd se lucrează împreună! Astfel, în cadrul celor două module (5-9 august și 9-13 septembrie), participanții, sub mentoratul tutorilor Hjalmar Palmgren (Suedia) și Melody Gilbert (SUA), vor învăța cum să-și construiască cea mai bună versiune a trailerului pentru filmele lor, cum să scrie sinopsisul în așa fel, încît acesta să reflecte cu cît mai multă precizie subiectul, și care sînt elementele esențiale în scrierea scenariului unui film documentar. De asemenea, aceștia vor avea posibilitatea să comunice cu tutorii și invitații speciali în cadrul mai multor sesiuni individuale, unde li se vor oferi sugestii și recomandări detaliate. 

Tinerii regizori vor beneficia de expertiză internațională pentru a afla toți pașii de producție a unui film, cum să-și prezinte proiectul de documentar într-o manieră în care să atragă interesul unor potențiali co-producători și finanțatori, dar și diverse posibilități de networking care să le asigure o vizibilitate pe piața europeană a cinematografiei documentare.

În cadrul atelierului, participanții vor fi în legătură directă și cu diferiți profesioniști din domeniu, cum ar fi editorul Phil Jandaly, care vor susține masterclass-uri pe mai multe subiecte legate de producția filmului documentar, dar și cu regizori de filme de succes, care vor povesti, pas cu pas, calea parcursă de ei în crearea documentarului.

Primul modul va fi desfășurat în format video online, iar doilea modul va avea loc la Cahul. Atelierul se va încheia cu ședințe individuale și cu un pitch public și prezentarea proiectelor în cadrul ceremoniei de închidere a Festivalului MOLDOX, unde pitch-ul fiecărui participant va fi evaluat de către experți din industria filmului documentar de la nivel european, care vor selecta patru proiecte pentru a participa la programe de networking și ateliere prestigioase din Europa.

Acest atelier intensiv de dezvoltare de film documentar este un pas ideal pentru cei mai experimentați realizatori de film, jurnaliști și povestitori vizuali care au identificat deja un subiect de film documentar și, în mod ideal, au început producția. Pînă acum, în cei 4 ani de MOLDOX Lab, 24 de proiecte au trecut prin atelierul Inspiration, dintre care 10 au obținut, în calitate de premii, acces la mai multe evenimente de networking, instruire și altele în cadrul activităților și festivalurilor organizate de partenerii noștri (Balkan Documentary Center, Baltic to Black Sea Documentary Network, DOCUDAYS UA, Thessaloniki Documentary Film Festival, One World Romania, European Documentary Center și altele).

Înscrie-te la atelierul INSPIRATION pînă pe data de 15 iulie, completînd formularul de participare. Mai multe detalii puteți găsi pe Moldoxfestival.com.

In this article