Și-a perfectat ilegal un permis de ședere lituanian pentru a-și facilita angajarea în Germania

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud efectuează cercetări pe numele unui conațional, documentat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Incidentul a fost consemnat ieri, 14...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud efectuează cercetări pe numele unui conațional, documentat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Incidentul a fost consemnat ieri, 14 august, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe direcția ieșire din țară. Bărbatul în vârstă de 35 de ani se afla în calitate de pasager al unui autoturism care se deplasa în Bulgaria.

Acționându-se conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat cercetări adiționale și în rezultat au depistat permisul de ședere. Actul ar fi fost eliberat din numele autorităților lituaniene cu datele de identitate ale posesorului. La verificarea acestuia cu tehnica specială s-a constatat că este falsificat.

În cadrul audierilor, bărbatul a mărturisit că știa despre falsul depistat. Acesta și-ar fi perfectat permisul în 2019, în Germania, unde pentru a-și facilita angajarea la muncă ar fi apelat la serviciile unui intermediar.

Conform procedurilor legale, a fost întocmit act de constatare a unei ilegalități, documentul fiind transmis spre expertiză judiciară.

In this article