Un document falsificat i-a adus o cercetare penală

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Sculeni documentează un caz de deținere a actelor oficiale contrafăcute. Cercetat este un cetățean străin asupra căruia s-a depistat...

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Sculeni documentează un caz de deținere a actelor oficiale contrafăcute. Cercetat este un cetățean străin asupra căruia s-a depistat un permis de conducere fantezist (nerecunoscut de niciun stat). Cazul a fost  înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de ieșire din țară. 

Pentru formalitățile de control, la pista pentru automarfare s-a prezentat un cetățean al Ucrainei de 53 de ani. Acesta se deplasa ca șofer de Tir cu destinația Germania. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. Drept urmare în portmoneul personal al bărbatului s-a depistat un permis de conducere fantezist, eliberat pe numele său, cu semne rezonabile de falsificare.

Audiat, șoferul a declarat că și-a perfectat actul la îndemnul patronului firmei, unde era angajat. Acesta i-a dat asigurări că se va putea legitima în baza acestui permis în țările CSI (Comunitatea Statelor Independente), în caz de pierdere a permisului de conducere ucrainean. Despre faptul că actul este falsificat nici nu bănuia, dar nici nu l-a folosit vreodată.

Pe numele bărbatului s-a întocmit proces verbal de constatare a faptei, iar cercetările continuă. Documentul a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei speciale. În funcție de rezultate se va face încadrarea juridică și atragerea la răspundere corespunzătoare.
Șoferul și-a continuat drumul în baza permisului de conducere ucrainean autentic.

In this article