Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru violență în familie care au dus la decesul concubinei sale

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 10 august 2022, un bărbat în vârstă de 46 ani, originar din mun. Chișinău a fost condamnat la 14 ani închisoare,...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 10 august 2022, un bărbat în vârstă de 46 ani, originar din mun. Chișinău a fost condamnat la 14 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru violență în familie, manifestată prin acțiuni violente care au cauzat vătămarea gravă a integrității corporale, soldată cu decesul victimei (infracțiune prevăzută de art. 201/1 alin. (4) din Codul penal).
Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au demonstrat vinovăția bărbatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.
Mai exact, potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat de faptul că la data 13 februarie 2022, în timp ce se afla în locuința care o închiria împreună cu concubina sa din sectorul Buiucani al capitalei, între aceștia a apărut un conflict spontan, cauzat de consumul de alcool, în cadrul căruia condamnatul i-a aplicat victimei în vârstă de 49 ani, mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite regiuni ale corpului, ceea ce se califică ca vătămare corporală gravă, în rezultatul cărora a intervenit decesul victimei.
Precizăm că, pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpatul s-a aflat în arest preventiv, măsura menținută de către instanța de judecată până când sentința va deveni definitivă.
Subsidiar, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul bugetului de stat a sumei de 8444 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
Totodată, concretizăm că, inculpatul fiind audiat asupra circumstanțelor cazului, nu și-a recunoscut vina în săvârșirea faptei incriminate.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
NOTĂ:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article