Serviciul vamal, instruiți de experții americani

Centrul de instruire al Serviciului Vamal a găzduit, în această săptămână, un curs de instruire a formatorilor în domeniul combaterii traficului ilicit cu materiale nucleare și radioactive. Mai...

Centrul de instruire al Serviciului Vamal a găzduit, în această săptămână, un curs de instruire a formatorilor în domeniul combaterii traficului ilicit cu materiale nucleare și radioactive. Mai exact, aceștia au învățat noi tehnici de predare a cunoștințelor în domeniu conform celor mai avansate metodologii, transmite Breaking News.

Trainingul a fost organizat de Departamentul de Energie al SUA și susținut de experți din cadrul Laboratorului Național Nord-Pacific din SUA. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai autorităților vamale și de frontieră din Republica Moldova, Mexic, Croația, Bulgaria și Kazahstan.

Tot în cadrul acestui program, 22 de posturi vamale au fost dotate cu monitoare portal staționare pentru detectarea materialelor radioactive și nucleare, fiind donate și trei sisteme mobile de detectare a radiațiilor.

Implementarea respectivului program este efectuată în baza Memorandumului de Înțelegere între Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Departamentul pentru Energie din Statele Unite ale Americii privind Cooperarea pentru Prevenirea Traficului Ilicit cu Materiale Nucleare și alte Materiale Radioactive, semnat la 19 iulie 2011.

In this article


Join the Conversation