Serviciul Vamal a început raportarea pentru primul trimestru al anului curent

Serviciul Vamal a început raportarea pentru primul trimestru al anului curent. Prima ședință de bilanț i-a reunit pe responsabilii din cadrul subdiviziunilor autonome ale Aparatului central al instituției,...

Serviciul Vamal a început raportarea pentru primul trimestru al anului curent. Prima ședință de bilanț i-a reunit pe responsabilii din cadrul subdiviziunilor autonome ale Aparatului central al instituției, transmite Breaking News.

În cadrul reuniunii Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a audiat rapoartele entităților vizate, intervenind, punctual, cu indicații și solicitări menite să îmbunătățească indicatorii de progres.

În partea ce ține de motivarea personalului instituției, acesta a subliniat că instituția va aplica noi instrumente de evaluare a eficienței funcționarilor vamali.

„Insist, în continuare, pe rezultate și pe îmbunătățirea continuă a activității. Din acest motiv, mărimea salariilor va fi direct proporțională cu eficiența înregistrată, conform principiului meritocrației.”, a punctat Vitalie Vrabie.

În același timp, Vitalie Vrabie a apreciat reducerea semnificativă a cotei fluctuației de personal  de la 15% (a. 2016) la 1,2% (a. 2019). Acesta a calificat-o drept o dovadă de stabilitate, dar și de sporire a prestigiului profesiei de vameș.

Următoarele ședințe de bilanț îi vor avea ca raportori pe responsabilii din Departamentul venituri și control vamal și respectiv, Departamentul antifraudă și conformare. De asemenea, sunt preconizate ședințe de raportare și cu reprezentanții birourilor vamale.

 

In this article


Join the Conversation